Dat energie vandaag de dag enorm duur geworden is, zal iedereen nu langzaamaan wel ondervonden hebben. In dit artikel proberen we toch uit te leggen dat wanneer u wil veranderen van energieleverancier, door te gaan vergelijken met andere energieaanbieders, u toch een voordelige energieleverancier kan vinden. Sinds de energiemarkt is vrijgemaakt, zijn tal van energiebedrijven zowaar als paddestoelen uit de grond geschoten.

Sedert 1 januari 2007 is de Belgische energiemarkt dus volledig vrijgemaakt. Dat houdt concreet in dat alle Belgische gebruikers – gezinnen of bedrijven – vrij zijn om te kiezen bij wie ze aardgas of elektriciteit aankopen. Eerder werd al de volledige Vlaamse markt vrijgemaakt en konden in Wallonië en Brussel ook al de grote, professionele klanten vrij een energieleverancier kiezen.

De overheid heeft de energiemarkt dus vrijgegeven vooral om de concurrentie tussen energieleveranciers onderling te bevorderen en zo de consument vrijheid van keuze te geven zodat een energieleverancier kiezen kinderspel wordt.

Omdat energieleveranciers zich hierdoor telkens weer moeten inspannen om nieuwe klanten te werven en bestaand cliënteel te behouden, kunt u doorgaans betere kwaliteit en service verwachten tegen verhoudingsgewijs lagere prijzen ten opzichte van vroeger! In een goed werkende energiemarkt plukt de consument dus de vruchten van de vrije energiemarkt.

Veranderen energieleverancier kan dus online in slechts enkele minuten. Doorgaans hebben de energieaanbieders een vergelijkstabel of module op hun website staan en aan de hand hiervan kan u al een eerste inschatting maken hoeveel uw besparing kan bedragen bij een andere energieleverancier. Hopelijk vindt u snel de voordeligste energieleverancier! Veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vlaamse energie regulator

De Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt, kortweg VREG, staat in voor de regulering, controle en bevordering van de transparantie van de energiemarkt in het Vlaamse Gewest.

De VREG werd opgericht in december 2001 en behoort tot het beleidsdomein Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid.

Meer informatie op www.vreg.be