Vergelijk Energieleveranciers in België

Op 1 februari 2017, in Energieleveranciers Vergelijken, door Michel Vandenbroeck

Vergelijk van energieleveranciers in België is geen gemakkelijke zaak daar de aangeboden diensten en services vaak uit een lopen. Aangenomen dat al de leveranciers van energie hetzelfde product leveren kan men in de diensten toch nog wel veel onderscheid vinden, daarmee zijn dan ook de prijsverschillen hevig uiteenlopend. De vraag blijft hoe dat kan daar het toch om één en hetzelfde product handelt, stroom uit het doosje en wel aan 220 Volt en 50 Hertz. Hoe kan hier nu een onderscheidt in zijn.

Het grote verschil zit hem hoe deze stroom in eerste instantie wordt opgewekt. Waar ligt de bron van de stroom die aan huis geleverd wordt. Stroom opgewekt door energiecentrales die op gas, kolen of zelf nucleaire energie fungeren hebben een ander kostenplaatje dan stroom komend van een alternatieve energiebron, zoals wind-, zonne-  en waterenergie. De meeste energieaanbieders bieden momenteel nog steeds een mix van traditionele en ook alternatieve energiebronnen. Terwijl sommige aanbieders in België alleen nog maar traditionele energie aanbieden.

Prijsonderscheid van de energieverstrekkers is ook afhankelijk van de efficiëntie van het gehele bedrijf. Enige energiebedrijven hebben nog steeds een zwaar bureaucratisch stelsel. Een overblijfsel van toen stroom uit het doosje nog steeds alleen door de overheid geleverd werd.

Welke is de beste Energieleverancier?

Het vergelijken van  energieleveranciers in België is geen gemakkelijke zaak, echter voor iedereen die bereid is er wat tijd in te stoppen kan dit op jaarbasis veel euros opleveren. De beste energieleveranciers hoeven zeker niet altijd de goedkoopste stroomleveranciers te zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vlaamse energie regulator

De Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt, kortweg VREG, staat in voor de regulering, controle en bevordering van de transparantie van de energiemarkt in het Vlaamse Gewest.

De VREG werd opgericht in december 2001 en behoort tot het beleidsdomein Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid.

Meer informatie op www.vreg.be